ISLOM MOLIYASI MOXIYATI VA UNING ZAMONAVIY IQTISODAGI O`NI - Boydedayev Sirojiddin Qobiljon O'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
So`ngi o`n yiliklada  global iqtodiy tizida  islom moliyasi tobora tta ahamiyat kasb etoqda,Islom moliyasi  bu sharat  tamoyillariga  asoslangan  adolat,halolik va ijtimoiy  mas`uliyatga    targ`ib  qiluvchi    moliyaviy  tizimdur.  U    nafaqt  musulmon  mamlakatlarda,  balki  yevropa  v  Osiyoning  rivojlangan    davlatlarda    ham  keng  o`rganilmoqda, Islom moliyasi  tizim orqali  iqtisodiy  faoliatini axloqiy  tamoyillar asosidqa  yuritish  moliyaviy  barqarorchikikni    taminlash  va    ijtimoiy    tenglikni mustahkamlash ko`zda tutiladi.