GEMOFILIYA KASALLIGI UNING ETIOLOGIYASI, PATOGENIZI, KLINIKASI, TASHXISI VA DAVOLASH TAKTIKASI - Isroilov Islom Tirkash o’g’li; Xudaynazarova Nozima Komiljon qizi; Rejamurodova Laylo Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqola  gemofiliya  kasalligining  irsiy  xususiyatlari,  patogenezi, klinik  belgilari  va  tashxis  qo‘yish  usullarini  o‘rganishga  qaratilgan.  Shuningdek, gemartroz, qon ketishlari va ularni davolashda yangi va liofillangan zardob, antigenofil globulin,  kriopresipitat  hamda  bemorlarni  doimiy  dispanser  nazoratida  ushlab  turish masalalari yoritiladi.