GIPERTONIYA BELGILARI VA DAVOLASH METODIKASI - Isroilov Islom Tirkash o’g’li; Xudaynazarova Nozima Komiljon qizi; Rejamurodova Laylo Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arterial gipertoniya kasalligining kelib chiqish sabablari,  klinik  belgilari,  tashxislash  va  davolash  usullari  yoritilgan.  Tadqiqotning maqsadi gipertoniyaning inson salomatligiga ta’sirini tahlil qilish va uning oldini olish yo‘llarini  ko‘rsatishdan  iborat.  Maqolada  ilmiy  adabiyotlar  tahlili  usulidan foydalanilgan.  Olingan  natijalar  gipertoniyani  erta  aniqlash  va  asoratlarni kamaytirishda muhim ahamiyatga ega.