SHARQONA MA’NAVIY TARBIYA VA G‘ARB PSIXOLOGIK YONDASHUVLARINING BOLALIK DAVRIDAGI UYG‘UNLIGI - O'ktamova Durdona Dilshodbek qizi; Bektasheva G.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sharq va G‘arb madaniyati uzoq asrlar davomida inson  tarbiyasi  hamda  psixologiyasi  sohasida  o‘ziga  xos  yondashuvlarni shakllantirganligi  haqida  fikrlar  yoritilgan.  Ma’lumki,  har  ikki  hudud  taraqqiyotiga ta’sir qilgan ijtimoiy-iqtisodiy, tarixiy hamda madaniy omillar natijasida bolalik davri ulg‘ayish, shaxs shakllanishi va atrof-muhit bilan munosabatlarda turlicha uslub hamda qadriyatlarni yuzaga keltirdi. Bugungi globallashuv va ilm-fan taraqqiyoti sharoitida ushbu  ikkita  boy  yo‘nalishning  uyg‘unlashuvi,  ayniqsa,  avlod  tarbiyasida  yangi, mukammal model shakllanishiga turtki bo‘lyapti.