MOTIVATSIYA VA UNING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI - Bekmirzayeva Saodatoy Kozimjon qizi; Soibjonova Munisa Sanjarbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  motivatsiya  tushunchasi,  uning  psixologik mohiyati hamda inson hayotidagi ahamiyati yoritib berilgan. Motivatsiyaning shaxs faoliyati,  maqsadga  intilishi  va  muvaffaqiyatga  erishish  jarayonidagi  o‘rni  tahlil qilingan. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiya turlari, ularning inson xulq-atvori va shaxsiy  rivojlanishiga  ta’siri  haqida  fikr  yuritilgan.  Maqola  motivatsiyani shakllantirish va mustahkamlash orqali insonning o‘z imkoniyatlarini to‘liq namoyon etishiga erishish mumkinligini ko‘rsatib beradi.