TADBIRKOR – ELGA MADADKOR - Mamadaliyeva Marhaboxon Raxmonaliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola tadbirkorlikning jamiyat hayotidagi, ayniqsa, aholi  farovonligini  oshirish  va  ijtimoiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  rolini  tahlil qilishga  bag‘ishlangan.  Maqolada  tadbirkorlarning  nafaqat  iqtisodiy  o‘sishni ta’minlovchi, balki yangi ish o‘rinlari yaratish, xayriya va ijtimoiy loyihalar orqali elga madadkor bo‘luvchi asosiy kuch ekanligi yoritiladi. Tadqiqot iqtisodiy rivojlanishning zamonaviy  sharoitlarida  tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  va  uning ijtimoiy mas’uliyatini  oshirish usullarini muhokama qiladi.