SUN’IY INTELLEKTNING IQTISODIY JARAYONLARNI OPTIMALLASHTIRISHDAGI ROLI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Avezov Avazbek Odilbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri va ahamiyati o‘rganiladi. Maqolada SIning ishlab chiqarish va sanoat jarayonlarini optimallashtirish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish, ma’lumotlarni  tahlil  qilish,  inson  kapitalini  rivojlantirish,  innovatsiya  va  iqtisodiy savdoni rivojlantirish, samaradorlikni oshirish, resurslarni tejash va yangi ish o‘rinlari yaratishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasi va milliy siyosatdagi sun’iy intellektni joriy etish masalalari ham ko‘rib chiqiladi.