“UZLUKSIZ TA’LIM TIZIMIDA O‘QUVCHI-YOSHLARDA TOLERANTLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY MEXANIZMLARI” - Xurboyeva Irodabonu Shokirjon qizi; Komilova Xurshida Toxirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola globallashuv  sharoitida  O‘zbekistonda  barqaror, gumanistik  va  adolatli  jamiyatni  shakllantirish  uchun  zarur  bo‘lgan  tolerantlik madaniyatini  o‘quvchi-yoshlarda  shakllantirishning  pedagogik  asoslari  va  amaliy mexanizmlarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  uzluksiz  ta’limning (maktabgacha  ta’limdan  oliy  ta’limgacha)  integrativ  imkoniyatlaridan  foydalangan holda,  tolerantlikni  shaxsning  kognitiv,  affektiv-qadriyatli  va  praksik  (xulq-atvor) komponentlari o‘zaro uyg‘unlikda rivojlantiruvchi struktural-funksional model ishlab chiqilgan. Modelni amaliyotga tatbiq etish orqali madaniyatlararo muloqotga tayyor, o‘zgalarni  hurmat  qiluvchi  va  konstruktiv  hamkorlikka  qodir  shaxsni shakllantirishning samarali yo‘llari ilmiy asoslangan.