“PEDAGOGIK ETIK KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA KEYS- STADI (CASE STUDY) VA IMITATSION TEXNOLOGIYALARNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI” - Ashurova Shoxidaxon Maxmutbek qizi; Komilova Xurshida Toxirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagoglarning kasbiy ma’naviyatini umumiy tushuncha darajasidan amaliy etik kompetentlik darajasiga ko‘tarish masalasi ko‘rib chiqiladi. Pedagogik faoliyatda uchraydigan murakkab axloqiy dilemmalarni hal qilish ko‘nikmalarini  shakllantirishda  keys-stadi  va  axloqiy  imitatsion  modellashtirish texnologiyalarining  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ushbu  innovatsion  usullarning samaradorligini baholash mezonlari taklif etiladi va ularning ta’lim amaliyotiga joriy etish mexanizmlari asoslanadi.