ALISHER NAVOIYNING “ ASHRAQAT MIN…” G‘AZALINING TAVSIFI VA ARAB TILINING O‘RNI. - Asatillayeva Xadicha Rauf qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va g‘azal an’anasining sultoni Alisher Navoiyning “Ashraqat min…” nomli g‘azali ilmiy jihatdan tahlil qilinib, unda arab  tilining  qo‘llanishiga  xos  jihatlar  o‘rganiladi.  Mazkur  g‘azal  orifona  (tavsifiy-falsafiy) turga mansub bo‘lib, unda shoirning falsafiy va tasavvufiy qarashlari chuqur hamda  har  tomonlama  yoritilgan.  Maqolada  Alisher  Navoiy  g‘azalning  badiiy ifodaviyligi  va  mazmuniy  teranligini  oshirish  maqsadida  arab  tili  unsurlaridan mohirona foydalangani ko‘rsatib beriladi.