BOLALARGA XOS XARAKTER XISLATLARINI SHAKLLANISHIDA OILA TARBIYASINING O’RNI - Lutfiddinova Zohida Sotqinboyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Darhaqiqat,  kelajagimiz  poydevori  bo’lgan  yoshlarning  ta’lim-tarbiyasi,  avvalo,  oilada  shakllanadi.  Shaxsga  xos  bo’lgan  xarakter  xislatlari, shuningdek, millatimizga xos bo’lgan etnik xususiyatlarimizdan, kattalarni e’zozlash, kichiklarni  izzat  qilish,  Vatanni  sevish  va  burch  kabi  hislatlarning  barchasi  oilada  shakillanadi.  Aynan  bolalar    o’rtasida  sodir    etilayotgan  deviant  xulq-atvor  ko’rinishlari jumladan, jinoyatchilik, giyohvandlik, agressivlik, suitsid kabi turli jamiyatimiz uchun yot bo’lgan  illatlar oilada shaxslararo munosabatlarning to’g’ri  tashkil etilmaganligi oqibatida kelib chiqmoqda. Yosh oilalarimizda  bolalar, o’smirlar, katta kishilar va boshqa  shaxslarga  nisbatan  kommunikativ  shaxslar  aro  muloqat  qoniqarli  emasligi  xozirga  vaqtda  ommaviy    axborot    vositalari    bilan  aloqa    o’rnatish  orqali  amalga oshirilishi,  shuningdek,  «biz»  tushunchasi  va  unga  munosabat  yetarlicha rivojlanmaganligi bilan ajralib turadi.