RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYA, SOLIQ VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING INTEGRATSIYALASHGAN MODELI - Ibragimov G'anijon G'ayratovich; Avazxonova Dilnoza Ulugbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida moliya,  soliq  va  axborot  texnologiyalari  tizimlarining  integratsiyalashuvi, ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, shuningdek, raqamli innovatsiyalar va kiberxavfsizlik talablarining ortishi bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, raqamli  platformalar  orqali  moliyaviy  operatsiyalarni  avtomatlashtirish,  soliq ma’lumotlarini  elektron  tarzda  qayta  ishlash  va  katta  hajmdagi  axborotlarni himoyalangan holda almashish iqtisodiy samaradorlikni sezilarli oshiradi.