KUTUBXONA UCHUN MALUMOTLAR BAZASINI LOYIHALAR - Matrasulova Qurvonjon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Kutubxona  uchun  ma’lumotlar  bazasini  loyihalash  masalasi bugungi  kunda  muhim  ahamiyat  kasb etadi.  Kitob  fondi  boy  bo‘lgan  kutubxonalar faoliyatining  samarali  yuritilishi  uchun  axborot  texnologiyalaridan  keng foydalanilmoqda.  Yangi  vazifalar  kutubxonani  zamonaviy  ravishda  boshqarish, kitoblar va ularning harakatini hisobga olish, o‘quvchilarga qulay sharoitlar yaratish, axborotni  tezkor  izlash  imkonini  oshiradi.  Shu  boisdan  ham  kutubxonada  barcha ma’lumotlarning yagona tizimi – ma’lumotlar bazasi mavjud bo‘lishi zarur bo‘lib, bu bilan doimiy tartib va aniqlikka erishiladi.