SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA MOLIYAVIY KIBERXAVFLARNI ANIQLASHNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Shermatov Axlidin Sharobiddin o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annоtatsiya: Ushbu maqolalar kiberxavflarni boshqarish tizimlarining amaliy ishlab chiqilishi va joriy etilishida Sun (SI) texnologiyaning kontseptual asoslari tahlil etiladi.  Moliyaviy  sektorda  firibgarlik  (firibgarlik),  fishing  (o'g'irlash)    va  boshqa kibertahdidlarning  tezkor  evolyutsiyasi  jarayoni,  an'anaviy  imzo-asosidagi  himoya mexanizmlari  samarali  samaradorlikni  ta'minlay  olmaydi.  Tadqiqot  SIning  adaptiv, dinamik  va  ma'lumotlarga  yo'qotilganligini  tahlil  qiladi.  Maqolada  katta  hajmdagi ma'lumotlarni (Big Data) qayta ishlash, real vaqt rejimida qaror qabul qilish hamda tizimlarning  doimiy  o'z-o'zini  o'rganish  (Continuous  Learning)  uchun  muhokama qilingan.