RANG PSIXOLOGIYASI VA RASSOMNING ICHKI DUNYOSI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Holiqulova Fotima Yangiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada  rang psixologiyasining inson  ruhiy  holatiga, ayniqsa rassomning ichki dunyosiga ta’siri ilmiy-psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Ranglar  nafaqat  estetik  vosita,  balki  shaxsning  his-tuyg‘ulari,  kechinmalari  va psixologik  holatini  ifodalovchi  kuchli  ramz  sifatida  qaraladi.  Shuningdek,  ranglar orqali rassomning ichki kechinmalari, ruhiy holati, stress, quvonch, xavotir, umid kabi hislarning  ifodalanishi  yoritib  beriladi.  Maqolada  rang  psixologiyasining  san’at terapiyasi, estetik idrok va ijodiy tafakkur bilan bog‘liqligi ham ilmiy asosda tahlil qilinadi.