O‘ZBEKISTONDA IQTISODIY O‘SISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rustamova Feruza Furkatovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  O‘zbekistonda  iqtisodiy  o‘sishning  o‘ziga  xos xususiyatlarini  aniqlash  va  ularni  shakllantiruvchi  asosiy  omillarni  tahlil  etishga bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  mamlakat  iqtisodiyotida  so‘nggi  yillarda  kuzatilayotgan barqaror  o‘sish  tendensiyalari,  ularning  tarkibiy  manbalari  hamda  institutsional islohotlar  bilan  uzviy  bog‘liqligi  yoritib  beriladi.  O‘zbekiston  iqtisodiy  o‘sishining muhim  xususiyati  sifatida  davlatning  faol  ishtiroki,  sanoatlashtirish  jarayonlarining jadallashuvi,  investitsiya  muhitining  yaxshilanishi  va  eksport  salohiyatining kengayishi alohida ta’kidlanadi. Shuningdek, iqtisodiy o‘sishda hududiy rivojlanish, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning roli, inson kapitaliga qaratilgan siyosatning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada iqtisodiy o‘sishning miqdoriy ko‘rsatkichlari bilan bir qatorda uning sifat jihatlari, ya’ni bandlikni oshirish, daromadlar o‘sishi va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida umumilmiy va iqtisodiy tahlil usullaridan foydalanilgan. Olingan xulosalar O‘zbekistonda uzoq muddatli va mustahkam  iqtisodiy  o‘sishni  ta’minlashda  mavjud  imkoniyatlar  hamda  dolzarb vazifalarni aniqlashga xizmat qiladi.