O‘ZBEKISTON AGRAR SEKTORINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Abdullayeva Parvinabonu Azamatovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  O‘zbekiston  agrar  sektorining  rivojlanish tendensiyalarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  unda  so‘nggi  yillarda  qishloq xo‘jaligida amalga oshirilayotgan islohotlar, tarkibiy o‘zgarishlar va ularning iqtisodiy samaradorligi  yoritilgan.  Tadqiqotda  agrar  sektorning  mamlakat  iqtisodiyotidagi strategik o‘rni, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, aholi bandligini oshirish va eksport salohiyatini  kengaytirishdagi  ahamiyati  asoslab  berilgan.  O‘zbekistonda  yer  va  suv resurslaridan samarali foydalanish, fermer xo‘jaliklari faoliyatini qo‘llab-quvvatlash, klaster tizimini joriy etish hamda qishloq xo‘jaligini diversifikatsiya qilish jarayonlari agrar  sektor  rivojlanishining  muhim  tendensiyalari  sifatida  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek,  maqolada  paxta-g‘alla  yetishtirishdan  yuqori  qo‘shilgan  qiymatga  ega mahsulotlar  ishlab  chiqarishga  o‘tish,  intensiv  texnologiyalarni  joriy  etish  va agrotexnologik  yangilanishlarning  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Agrar  sektorda  davlat siyosatining  roli,  moliyaviy  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari,  investitsiyalarni  jalb etish va zamonaviy bozor infratuzilmasini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.