O‘ZBEKISTON TURIZM SOHASIDA INNOVATSION XIZMATLARNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Haydarova Nigina Ro‘zimurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  O‘zbekiston  turizm  sohasida  innovatsion xizmatlarning  rivojlanish  istiqbollarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  unda zamonaviy  iqtisodiy  sharoitda  turizm  tarmog‘ining  raqobatbardoshligini  oshirishda innovatsiyalarning  tutgan  o‘rni  yoritilgan.  Tadqiqotda  turizm  sohasida  joriy etilayotgan  raqamli  texnologiyalar,  axborot-kommunikatsiya  yechimlari,  servis xizmatlarining  yangi  shakllari  hamda  ularning  turistik  mahsulot  sifatiga  ta’siri o‘rganilgan.  Shuningdek,  innovatsion  xizmatlar  orqali  turistlarga  ko‘rsatilayotgan qulayliklar,  xizmat  ko‘rsatish tezligi va sifati  oshib  borayotgani ilmiy  asosda  tahlil qilinadi.  Shu  bilan  birga,  maqolada  turizm  sohasida  innovatsion  xizmatlarni rivojlantirish  jarayonida  mavjud  muammolar,  jumladan,  infratuzilma yetishmovchiligi,  kadrlar  salohiyati,  raqamli  savodxonlik  darajasi  va  investitsiya masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  O‘zbekiston  turizm  sohasida innovatsion  xizmatlarni  yanada  rivojlantirish  bo‘yicha  amaliy  taklif  va  xulosalar shakllantirilgan. Mazkur annotatsiya maqolaning ilmiy va amaliy ahamiyatini ochib berib, turizm sohasida barqaror va innovatsion rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan ilmiy izlanishlar uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.