HELICOBACTER PYLORI BILAN BIRGA KECHUVCHI KARDIOEZOFAGEAL SOXA SARATONINI DAVOLASHGA KVADRITERAPIYANING TUTGAN O’RNI - Xamidov Xojiakbar Xamid o’g’li,; Xamidova Zarinabonu Qodirjon qizi., (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Kardioezofageal  soha  saratoni  oshqozon  va  qizilo‘ngach  tutashgan  qismda rivojlanadigan  xavfli  o‘smalardan  biri  bo‘lib,  uning  etiopatogenezida  Helicobacter pylori infeksiyasining o‘rni muhim ahamiyatga ega. Ushbu bakteriya shilliq qavatda surunkali yallig‘lanish, atrofik gastrit va metaplaziya  jarayonlarini chaqirishi orqali malign  transformatsiyaga  zamin  yaratadi.  So‘nggi  yillarda  H.  pylori  infeksiyasini yo‘qotish  maqsadida  qo‘llanilayotgan  kvadriterapiya  usuli  kardioezofageal  soha saratonini  kompleks  davolashda  muhim  komponent  sifatida  ko‘rilmoqda.  Mazkur maqolada Helicobacter pylori bilan birga kechuvchi kardioezofageal soha saratonini davolashda  kvadriterapiyaning  samaradorligi,  uning  klinik  ahamiyati  va  davolash natijalariga ta’siri tahlil qilinadi