DAVLAT BUDJETI DAROMADLARI VA ULARNING SHAKLLANISH MANBALARI - Yuldasheva Umida,; Negmurodova Mulkiya, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tadqiqotda budjet daromadlarining asosiy tarkibiy qismlari - soliq tushumlari,  soliqdan  tashqari  daromadlar,  bojxona  tushumlari  va  davlat  mulki daromadlari  -  aniqlanib,  ularning  iqtisodiy  va  ijtimoiy  ahamiyati  ko‘rsatiladi. Shuningdek,  budjet  daromadlarini  shakllantirish  mexanizmlarining  samaradorligi, ularning  o‘sish  sur’atlari  va  diversifikatsiya  imkoniyatlari  tahlil  qilinib,  mamlakat fiskal siyosatining istiqbolli yo‘nalishlari ko‘rsatiladi.