IQTISODIY SOHANI BOSHQARISH VA TARTIBGA SLISHNIING MA’MURIY VA IQTISODIY USULLARI VA VOSITALARI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li,; Abdukarimov Islom Abduvoxid o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  iqtisodiy  sohani  boshqarish  va  tartibga solishda qo‘llaniladigan ma’muriy va iqtisodiy usullar hamda vositalarning mohiyati, ta’sir mexanizmlari va samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida iqtisodiy  tartibga  solishning  fiskal,  pul-kredit,  investitsion  va  tashqi  iqtisodiy instrumentlari tizimli yondashuv asosida o‘rganilib, ularning bozor mexanizmlariga qisqa va uzoq muddatli ta’siri baholanadi. Shuningdek, iqtisodiy usullarni ma’muriy choralar bilan qiyoslash orqali ularning ustun va zaif jihatlari aniqlanadi hamda davlat iqtisodiy siyosatini takomillashtirishga doir ilmiy xulosalar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari  iqtisodiy  boshqaruv  samaradorligini  oshirish,  bozor  islohotlarini chuqurlashtirish  va  ilmiy-amaliy  tadqiqotlarda  foydalanish  uchun  muhim  ahamiyat kasb etadi.