PEDAGOGIKA OLIY TA”LIM MUASSASALARIDA O’QUV JARAYONINI INDIVIDUAL TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH METODIKASI - Savriddinova Gulruh Savriddin qizi; Avezov Olmos Ravshanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  pedagogika  oliy  ta’lim  muassasalarida  o‘quv  jarayonini individual ta’lim texnologiyalari asosida takomillashtirish metodikasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Individual ta’lim texnologiyalarining joriy etilishi talabalarning shaxsiy ehtiyojlari,  qiziqishlari  va  o‘quv  sur’atlarini  inobatga  olgan  holda  samarali  ta’lim muhitini yaratishga xizmat qiladi. Tadqiqotda o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikning yangi modeli, moslashtirilgan ta’lim mazmuni, differensial topshiriqlar va  raqamli  ta’lim  vositalaridan  foydalanishning  afzalliklari  yoritilgan.  Shuningdek, individual va adaptiv ta’lim texnologiyalarini qo‘llash orqali o‘quv jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan  tarzda  tashkil  etish  metodikasi  ishlab  chiqilgan.  Mazkur  metodika talabalarning  o‘quv  motivatsiyasi,  mustaqil  fikrlashi  va  ijodiy  yondashuvini rivojlantirishda  alohida  ahamiyat  kasb  etadi.  Tadqiqot  natijalari  asosida  oliy  ta’lim tizimida  individual  ta’limni  samarali  joriy  etish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.  Maqola  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar,  innovatsion  ta’lim texnologiyalari  va  shaxsga  yo‘naltirilgan  ta’lim  tamoyillari  asosida  pedagogik jarayonni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy yechimlarni taqdim etadi.