MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQ BUZILISHLARINI ERTA ANIQLASH - Jo’rayeva Muattar Abdumajit qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqning rivojlanishi ularning umumiy  psixologik  va  ijtimoiy  rivojlanishi  bilan  chambarchas  bog‘liqdir.  Nutq buzilishlarini erta aniqlash bolaning so‘z boyligini oshirish, ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish  va  kelajakda  o‘quv  jarayoniga  tayyorgarlikni  yaxshilashda  muhim ahamiyatga  ega.  Mazkur  maqolada  nutq  buzilishlarining  turlari,  ularni  aniqlash metodlari,  shuningdek,  maktabgacha  yoshdagi bolalarda  erta diagnostika qilishning asosiy yo‘llari va metodologik tavsiyalari ko‘rib chiqiladi.