MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJTIMOIY-EMOTSIANAL KO'NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHDA O'YIN FAOLIYATINING O'RNI - Mamatqulova Go'zal Abduraim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  ijtimoiy-emotsional ko'nikmalarni rivojlantirishda o'yin faoliyatining o'rni juda katta ahamiyat kasb etadi. Mazkur yosh davri bola shaxsining shakllanishi, ularning tashqi muhitga moslashuvi, ijtimoiy muhitni o‘zlashtirishi uchun muhim bosqich hisoblanadi. Maktabgacha yoshli bolalarda  ijtimoiy-emotsional  ko‘nikmalar  shakllanishining  asosi  o‘yin  faoliyatida yotadi. O‘yin faoliyati bolaning tengdoshlari va kattalar bilan muloqotga kirishishiga, ularning his-tuyg‘ularini ifoda etishiga, boshqalarning his-tuyg‘ularini idrok etishiga yordam beradi.