MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA “MONTESSORI METODIKASI”NI JORIY ETISHNING PEDAGOGIK SHART- SHAROITLARI - Shayzakova Xurshida Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  XXI  asrda  ta’lim  jarayoniga  zamonaviy,  innovatsion  pedagogik texnologiyalarning  joriy  etilishi  har  qachongidan  ham  muhim  bo‘lib  bormoqda. Maktabgacha  ta’lim  jarayonini  takomillashtirishda  Montessori  metodikasini  tatbiq etish  dolzarb  vazifalardan  biridir.  Yangi  pedagogik  usullar,  jumladan,  Montessori metodikasining asosiy maqsadi bolalarni tabiiy rivojlanishini rag‘batlantirish, ularda mustaqil  fikrlash,  o‘z-o‘zini  boshqarish  va  shaxsiy  faollikni  oshirishdir.  Mazkur metodika  asoschisi  Mariya  Montessori  bolalar  tarbiyasida  muhit,  mustaqillik  va tashabbuskorlik masalalariga alohida e'tibor qaratgan.