MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING TA'LIM TARBIYASIDA DIDAKTIK O'YINLARNING AHAMIYATI - Safarova Diyora Xusan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  ta’lim  yoshidagi  bolalar  inson  kamolotining  eng muhim va poydevor bosqichida turadilar. Bolaning dastlabki besh yili uning tafakkuri, bilimlarni  o‘zlashtirish  qobiliyati,  tafakkur  taraqqiyoti  va  butun  umri  davomida shakllanadigan axloqiy asoslari uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Shu jihatdan, bola uchun har qanday pedagogik jarayon, ularning yoshiga mos, tabiiy muhitda, qiziqarli va  o‘rgatuvchi  tarzda  tashkil  etilishi  maqsadga  muvofiqdir.  Maktabgacha  ta’lim muassasalarida o‘quv-tarbiyaviy jarayonni samarali tashkil etish, ayniqsa, bolalarda mustaqil  fikrlash,  idrok  qilish  va  muomala  ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  didaktik o‘yinlardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi.