AHMAD YUGNAKIY DIDAKTIK ADABIYOT NAMOYANDA - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  XII–XIII  asr  turkiy  va  o‘zbek  adabiyoti namoyandalaridan biri bo‘lgan Ahmad Yugnakiy ijodi va uning didaktik adabiyotdagi o‘rni  tahlil  qilinadi.  Maqolada  shoirning  asarlaridagi  axloqiy-tarbiyaviy  g‘oyalar, xalqona  uslub,  ruboiy  va  nasihatnoma  janrlaridagi  didaktik  maqsadlar  yoritilgan. Ahmad  Yugnakiy  ijodining  bugungi  ma’naviy  tarbiya  va  madaniy  merosdagi ahamiyati ham ochib berilgan.