RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINING EKSPORT RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI: XITOY VA TURKIYA TAJRIBASI TAHLILI - Baqoyeva Gulbahor Matyoqubovna; Musabekov Sherali Nazarali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  global  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  kichik  biznes subyektlarining eksport raqobatbardoshligini oshirishning zamonaviy mexanizmlari Xitoy  va  Turkiya  tajribasi  asosida  tadqiq  etilgan.  Maqolada  raqamli  platformalar, elektron  tijorat  tizimlari  va  innovatsion  logistik  infratuzilmaning  eksport samaradorligiga ta’siri qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kichik  biznesning  tashqi  bozorlarga  chiqishida  raqamli  transformatsiya  jarayonlari tranzaksiya  xarajatlarini  kamaytirish  va  bozorga  kirish  tezligini  oshirishda  hal qiluvchi omil hisoblanadi. O‘tkazilgan tahlillar asosida O‘zbekistonda milliy raqamli eksport  muhitini  shakllantirish,  logistik  jarayonlarni  optimallashtirish  hamda tadbirkorlikni moliyaviy qo‘llab-quvvatlashning yangi institutsional vositalarini joriy etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.