DIVIDEND SIYOSATINING KOMPANIYA INVESTITSION JOZIBADORLIGI VA BOZOR QIYMATIGA TA’SIRI: XALQARO TAJRIBA VA O‘ZBEKISTON FOND BOZORI MISOLIDA TAHLIL - Xolmo‘minov Sheralixon Erkin o‘g‘li; Malikov Numonjon Kamalovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  dividend  siyosatining  kompaniyalarning  investitsion jozibadorligi  va  bozor  qiymatiga  ta’siri  empirik  asosda  tahlil  qilingan.  Tadqiqot jarayonida dividend siyosatiga oid asosiy nazariy yondashuvlar hamda xalqaro tajriba o‘rganilib, O‘zbekiston fond bozori misolida qiyosiy tahlil amalga oshirilgan. Empirik tahlil  “Toshkent”  Respublika  fond  birjasida  ro‘yxatdan  o‘tgan  aksiyadorlik jamiyatlarining  moliyaviy  ko‘rsatkichlari  asosida  olib  borildi.  Tadqiqot  natijalari dividend to‘lovlari investorlar qarorlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini hamda kompaniya aksiyalarining bozor qiymatini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi. Olingan xulosalar  asosida  dividend  siyosatini  takomillashtirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar ishlab chiqildi.