QISHLOQ VA SUV XOJALIGI MAXSULOTLARNING YETISHTIRISH VA QAYTA ISHLASHDA INNAVATSION RESUSTEJAMKOR TEXNOLOGIYALARNING JORIY ETISH. - Mamatqulov Fayzullo, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya O‘zbek tilida Mazkur  maqolada  qishloq  va  suv  xo‘jaligi  mahsulotlarini  yetishtirish  hamda qayta  ishlash  jarayonlarida  innovatsion  resurs-tejamkor  texnologiyalarni  joriy  etish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda suv va energiya resurslaridan samarali foydalanish, tomchilatib sug‘orish, raqamli monitoring, aqlli qishloq xo‘jaligi (smart agriculture) hamda agroklasterlar faoliyatida zamonaviy texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek,  qishloq  xo‘jaligi  mahsulotlarini  qayta  ishlashda  chiqindisiz  va  kam chiqindili texnologiyalarni qo‘llashning iqtisodiy va ekologik samaradorligi asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  resurslardan  foydalanish  samaradorligini  oshirish, mahsulot tannarxini kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash imkonini beradi.