MAKTAB O‘QUVCHILARINING JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Bobojonov Nozimjon,; SIROJIDDIN NASRIDDINOV SALOHIDDIN OʻGʻLI, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Maqolada maktab o‘quvchilarining jismoniy tarbiya darslarida ijtimoiy faollikni oshirishda  oila  va  maktab  o‘rtasidagi  hamkorlikni  takomillashtirish  masalalari yoritiladi.  Tadqiqot  jarayonida  o‘quvchilarning  jamoaviy  o‘yinlarda,  guruh mashg‘ulotlarida  va  sport  tadbirlarida  ishtirokini  rag‘batlantirishda  ota-onalar  bilan pedagoglar  o‘rtasidagi  samarali  muloqot  va  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  amaliy  pedagogik  tavsiyalar,  innovatsion  yondashuvlar  va maktab-hamkorlik  platformalarining  jismoniy  tarbiya  samaradorligiga  ta’siri o‘rganiladi.