MAXSUS TA’LIM EHTIYOJIGA EGA O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Buzrukova Xurshida Rustamxanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  maxsus ta’lim  ehtiyojiga  ega o‘quvchilarning psixologik va pedagogik xususiyatlari, ularning rivojlanish jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy  omillar  hamda  individual  yondashuvning  zarurligi  yoritilgan.  Tadqiqotda o‘quvchilarning  bilish  jarayonlari,  emotsional-irodaviy  holati,  ijtimoiy  moslashuvi, kommunikativ ko‘nikmalari va shaxs sifatida shakllanishiga alohida e’tibor qaratiladi. Maxsus  ta’lim  jarayonida  qo‘llaniladigan  differensial  yondashuvlar,  korreksion metodlar,  qo‘llab-quvvatlovchi  pedagogik  strategiyalar  va  hamkorlikdagi  ta’lim tamoyillari keng yoritilgan.