ISHLAB CHIQARISHNI DIVERSIFIKATSIYA ORQALI SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING ASOSIY MEHANIZMLAR - Levakov Izzatulla Nematillayevich,; Mirzarayimova Feruza Zokirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  ishlab  chiqarishni  diversifikatsiya qilishning  mohiyati,  uning  iqtisodiy  mazmuni  va  korxona  samaradorligiga  ta’sir etuvchi asosiy mexanizmlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Shu bilan birga, ishlab chiqarish  samaradorligi  tushunchasi  va  uni  baholashda  qo‘llaniladigan  asosiy ko‘rsatkichlar tizimi batafsil tahlil qilinadi. Maqolada xorijiy va mahalliy iqtisodchi olimlarning  diversifikatsiya  bo‘yicha  olib  borgan  ilmiy  tadqiqotlari  tahlil  qilinib, ularning  nazariy  qarashlari  umumlashtiriladi.  Ushbu  nazariy  yondashuvlar  asosida diversifikatsiya  strategiyasining  korxona  faoliyatiga  ijobiy  va  salbiy  ta’sir  jihatlari aniqlanadi.  Shuningdek,  maqolada  O‘zbekiston  iqtisodiyoti  sharoitida  ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilishning amaliy ahamiyati ham yoritib berilgan