IQTISODIYOTDA BYUDJET SOLIQ SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘Li,; Ergashev Suxrob Mirzohiddin oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  O‘zbekiston  Respublikasida  byudjet-soliq siyosatining  mazmuni,  shakllanish  tartibi  va  iqtisodiyotga  ta’sirini  tahlil  qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida soliq siyosatidagi yangiliklar, byudjet daromadlari va xarajatlari, shuningdek soliqlar va imtiyozlar tizimi o‘rganildi. Maqolada 2018–2025  yillarda kiritilgan  o‘zgarishlar,  ularning  iqtisodiy  barqarorlik, investitsiyalarni jalb etish va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari soliq  siyosatini  takomillashtirish  va  iqtisodiy  samaradorlikni  oshirish  bo‘yicha tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.