LOGORITMIKA: NUTQ VA HARAKATNI UYG‘UNLASHTIRISH METODIKASINING ILMIY-ASOSIY TAHLILI - Fayzliddinova Laziza Bexzod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  nutq  buzilishlarini  korreksiya  qilishda  logoritmikaning ahamiyati va uning psixologik-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Logoritmika – nutq, musiqiy ritm va jismoniy harakatlarning uyg‘unlashuviga asoslangan maxsus metodika bo‘lib, bolalarda nutqiy nafas, artikulyatsiya, fonematik eshituv, motor rivojlanish va emotsional-irodaviy  jarayonlarni  rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Tadqiqotda logoritmikaning  nazariy  asoslari,  asosiy  yo‘nalishlari,  mashqlar  turlari  va  amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, logoritmik mashg‘ulotlarni tashkil etish tamoyillari, maktabgacha ta’lim va maxsus pedagogik amaliyotda qo‘llanish tajribasi keltirilgan. Maqola  nutq  buzilishlarini  bartaraf  etishda  logoritmika  metodining  samaradorligini ko‘rsatadi  va  uni  logopediya,  defektologiya  hamda  psixologik  yondashuvlar  bilan uyg‘un holda qo‘llash zarurligini asoslaydi.