INKLYUZIV TA'LIMDA TARBIYA MASALALARI. - Eshmamatova Sitora; Bazarova Yulduzxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’lim  sharoitida  tarbiya  masalalari yoritilgan.  Inklyuziv  ta’lim  nafaqat  bilim  berish,  balki  imkoniyati  cheklangan  va barcha bolalarni ijtimoiy muhitga muvaffaqiyatli moslashtirish, ularni tarbiyalash va jamiyatda  munosib  o‘rin  egallashiga  sharoit  yaratishni  nazarda  tutadi.  Maqolada inklyuziv ta’limning tarbiyaviy vazifalari, milliy va xalqaro tajribalar tahlili, metodik yondashuvlar, natijalar va muhokamalar keltirilib, xulosa va takliflar berilgan.