INKLYUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK ASPEKTLATI - Eshmamatova Sitora Tuyg’un qizi,; Abduqodirova Kamola Mirsaid qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  maqola  maqolada  Jamiyat  taraqqiyotining  hozirgi bosqichida  ro‘y  berayotgan  ijtimoiy  o‘zgarishlar  bolalarning  ta’lim  va  tarbiyasiga bo‘lgan  qarashlarning  o‘zgarishiga,  bu  esa  mamlakatimiz  ta’lim  tizimida  jiddiy o‘zgarishlarni  yuzaga  keltiradi.  Umumiy  va  maxsus  ta’limning  integratsion jarayonlarida  tendensiyalar  mavjud  bo‘lib,  buning  natijasida  nogironligi  bo‘lgan bolalarni tarbiyalash muammosi asosiylardan hisoblanadi. Alohida ta’limga ehtiyoji bo‘lgan bolalarga erta tashxis qo‘yish va ularga yordam ko‘rsatish davlat tizimi ilmiy o‘rganish va amaliyotga joriy etish uchun dolzarb bo‘lib bormoqda. Shunga ko‘ra, turli yosh guruhlari va toifalaridagi bolalarga, ularning yaqin atrofiga, shuningdek, ta’lim jarayonining  boshqa  ishtirokchilariga  psixologik,  tibbiy  va  pedagogik  yordam  va qo‘llab-quvvatlash zarur.