“4K” KOMPETENSIYALARI ASOSIDA KREATIV DARSLARNI LOYIHALASH TEXNOLOGIYASI - Abdiyeva Qo'ysintosh,; Ergasheva Farangiz, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  “4K”  kompetensiyalari  asosida  kreativ  darslarni  loyihalash texnologiyasi zamonaviy ta’lim  jarayonining dolzarb va samarali yondoshuvlaridan biridir. Bugungi kunda ta’lim sohasida o‘quvchilarni nafaqat nazariy bilimlarga, balki hayotiy  ko‘nikmalarga  va  ijodiy  fikrlashga  o‘rgatish  muhim  sanaladi.  Shu  nuqtai nazardan,  “4K”  kompetensiyalarining  —  tanqidiy  fikrlash,  kommunikatsiya, hamkorlik hamda kreativlikning — ta’lim jarayoniga integratsiyasi ta’limning sifatini yangi bosqichga olib chiqish uchun samarali zamin yaratadi. Ushbu yondashuv nafaqat o‘quvchilarning bilimini chuqurlashtirish, balki ularning shaxsiy sifatlarini, ijtimoiy ko‘nikmalarini va ijodiy salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.