AVTOMOBIL TRANSPORT VOSTALARINI ATROF-MUHITGA ZARARLI TAʼSIRLARI. - Orziqulov Shuxratjon Erkinboyevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Avtomobil  transport  vositalari  zamonaviy  hayotning  ajralmas qismiga  aylanganida,  ular  bilan  bog‘liq  ekologik  muammolar  ham  jiddiy  o‘sib bormoqda. Hozirgi kunda transport sohasining rivojlanishi hayot faoliyatining deyarli barcha jabhalarini qamrab olgan bo‘lsa-da, uning atrof-muhitga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri hech kimda shubha tug‘dirmaydi. Avtomobillar havo, suv, tuproq va hatto inson salomatligiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatadigan  ko‘plab  zararli  elementlarni  chiqaradi.  Bu ta’sirlarning  ko‘lami  va  qanchalik  xavfli  ekanligi,  shuningdek,  ularni  kamaytirish imkoniyatlari  ekologiya  va  atrof-muhitni  muhofaza  qilish  nuqtai  nazaridan  hayotiy ahamiyatga ega.