INKLYUZIV TALIM JARAYONIDA PEDAGOGIK VA AXBOROT- KOMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Yunusova Nigora Bahodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  ta’lim  zamonaviy  ta’lim  tizimlarining  asosiy tamoyillaridan  biri  bo‘lib,  har  bir  bolaning  teng  huquqli  o‘qish  va  rivojlanish imkoniyatlarini ta’minlashga qaratilgan. Bu yondashuvda asosan nogironligi bo‘lgan, o‘ziga  xos  ta’limiy  ehtiyojlarga  ega  bo‘lgan  bolalarga  yuqori  sifatli  ta’lim  berish ko‘zda tutiladi. Pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining inklyuziv ta’limda o‘rni juda muhim, chunki ular ta’lim jarayonlarini har tomonlama qo‘llab-quvvatlash,  individual  yondashuvni  amalga  oshirish  va  har  bir  o‘quvchining  o‘z imkoniyatlariga mos tarzda bilim olishini ta’minlash imkonini beradi.