INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINING TAKOMILLASHUVI VA UNING MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA JORIY QILINISHI - Eshmamatova Sitora Tuygʻun Qizi,; Bagirova Muhlisa Alijon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimining zamonaviy sharoitda takomillashuvi, uning asosiy tamoyillari va yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  inklyuziv  ta’limni  joriy  etishning  dolzarbligi, muammolari hamda samarali yechimlari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bolalarni erta yoshdan boshlab teng huquqli ta’lim muhitida tarbiyalash ularning ijtimoiylashuvi va kelajakda jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyalashuviga xizmat qiladi.