ГАБРОБРАКОН КЎПАЙИШИ ВА ҒУМБАКДАН ЧИКИШИ - Худойназаров Рамозон Илҳом ўғли,; Тангриева Шахноза Аллабердиевна, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу  тадқиқотда  қишлоқ  хўжалигида  зараркунандаларга қарши  биологик  курашда  муҳим  ўрин  тутадиган габробракон  (Habrobracon hebetor) энтомофагининг  ҳаёт  цикли  ва  унинг  биологик  хусусиятлари ўрганилган. Тадқиқотнинг асосий мақсади — габробраконнинг тухумдан то етук ҳашаротгача  бўлган  ривожланиш  босқичларини,  унинг  кўпайишига  таъсир қилувчи  экологик  омилларни  (ҳарорат,  намлик)  ҳамда  унинг  биологик курашдаги  аҳамиятини  таҳлил  қилиш.  Олинган  маълумотлар  габробраконни лаборатория шароитида оммавий кўпайтириш ва уни зараркунандаларга қарши самарали қўллаш учун асос бўлиб хизмат қилади.