PEDAGOGLARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Umarova Mavluda Yusupali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
11-Sonli ЫВЫАКПКИИИ Annotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  jarayonida  pedagoglarning  kasbiy kompetensiyalarini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Pedagogik  faoliyatda  kasbiy kompetensiyalarni  shakllantirish  va  rivojlantirish  o‘qituvchining  malaka  darajasi, o‘quvchilarga  samarali  ta’lim  berishi  hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonining  sifat ko‘rsatkichlarini  belgilovchi  muhim  omil  hisoblanadi.  Tadqiqot  davomida kompetensiyaviy  yondashuv,  pedagogik  innovatsiyalar,  axborot  texnologiyalaridan foydalanish,  kommunikativ  ko‘nikmalar  va  ijodkorlikni  rivojlantirishning  dolzarb jihatlari ilmiy asoslangan.