SUN’IY INTELLEKTGA BO‘LGAN ISHONCH: INSON PSIXOLOGIYASI VA JAMIYAT ONGIDA SHAKLLANISH JARAYONI - Jo’rayeva Kaniza Akbarali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  sun’iy  intellektga  (AI)  inson  ishonchining  psixologik  va ijtimoiy omillari chuqur tahlil qilinadi. Inson ongi, emotsional reaktsiyalar va ijtimoiy stereotiplar orqali texnologiyalarga nisbatan ishonchning shakllanishi ochib beriladi. Jamiyatda AI bilan bog‘liq xavotirlar, ishonch inqirozi, va madaniy omillar asosida shakllanayotgan  global  tendensiyalar  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  sun’iy  intellekt asosidagi  qaror  qabul  qilish  tizimlariga  nisbatan  jamiyatda  qanday  psixososial reaktsiyalar yuzaga kelayotgani tahlil etiladi.