O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING HUQUQIY MAQOMI, UNING DAVLAT BOSHQARUVIDAGI TUTGAN O'RNI - Ibrohimov Adhamjon Ibrohim o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Quyidagi  maqolada  O'zbekiston  Respublikasi  davlat boshlig’I bo'lmish prezident va uning faoliyatiga doir muhim ma’lumotlar haqida so'z yuritiladi.Shuningdek, davlat boshlig’ining barcha vakolatlari va uning o'z lavozimiga kirishish  bosqichlari  milliy qonunchiligimizdagi  normalar  orqali  keng  muhokama qilinadi. Maqolada mamlakatimiz Prezidentining huquq va majburiyatlari bilan ilg’or yevropa  mamlakatlari  prezidentlarining  vakolatlari  taqqoslanadi  hamda  ijobiy  va salbiy jihatlar yoritib beriladi.