“YURAK BILAN KO’RISH:AQLI ZAIF BOLALARNING ICHKI DUNYOSIGA SAYOHAT” - Xujamova Asal Qudrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  aqli  zaif  bolalarning  rivojlanish xususiyatlari,ularning  ta’lim-tarbiyasi,ijtimoiy  moslashuvi  va  jamiyatdagi  o’rni yoritilgan.Aqliy  imkoniyati  cheklangan  bolalarga  nisbatan  to’g’ri  pedagogik yondashuv,mehr-oqibat,individual  yondashuvning  ahamiyati  tahlil  qilinadi.Aqliy imkoniyati cheklangan bolalarning huquqlari,qaysi ish o’rinlari bilan ta’minlanishi,va ularning statistik ma’lumotlari keltirib o’tilgan.