MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA O‘QUV-TARBIYA JARAYONIDA YARATUVCHANLIK O‘YINLARIDAN FOYDALANISHDA KONFLIKTLARNI OLDINI OLISH - Xolmurodova Muxlisa Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida o‘quv-tarbiya jarayonida yaratuvchanlik o‘yinlaridan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan konfliktlarning kelib chiqish sabablari va ularni oldini olish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi bolalar  o‘rtasida  sog‘lom  ijtimoiy  munosabatlarni  shakllantirishda  yaratuvchanlik o‘yinlarining  pedagogik  ahamiyatini  ochib  berishdan  iborat.  Tadqiqot  davomida kuzatuv, tahlil va taqqoslash usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, o‘yin jarayonini  to‘g‘ri  tashkil  etish  konfliktlar  darajasini  sezilarli  kamaytiradi.  Pedagog tomonidan o‘yin muhitini boshqarish muhim omil ekanligi aniqlandi. Xulosa sifatida yaratuvchanlik o‘yinlari bolalarda ijtimoiy moslashuvni kuchaytirishi asoslab berildi.