YANGI O‘ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TA’LIM TARAQQIYOT BOSQICHLARIDA YUZAGA KELAYOTGAN PEDAGOGIK KONFLIKTLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH STRATEGIYALARI - Erkinova Zarina Barotjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA         Ushbu maqolada Yangi O‘zbekistonda maktabgacha ta’lim tizimining rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi va bu jarayonda yuzaga keladigan pedagogik konfliktlarning mohiyati  hamda  sabablariga  e'tibor  qaratiladi.  Maktabgacha  ta’lim  muassasalarida pedagoglar,  tarbiyalanuvchilar,  ota-onalar  va  rahbariyat  o‘rtasida  paydo  bo‘ladigan nizolar ilmiy va nazariy jihatdan tushuntirilgan. Tadqiqotda pedagogik konfliktlarning ta’lim jarayoniga ta’siri ko‘rsatilib, ularni konstruktiv yondashuv orqali hal etish uchun zamonaviy  strategiyalar  taklif  qilingan.  Maqolaning  natijalari  maktabgacha  ta'lim tizimida  sog‘lom  pedagogik  muhit  yaratishga,  ta’lim  sifatini  oshirishga  va pedagoglarning konfliktologik kompetensiyasini rivojlantirishga yordam beradi.