ORQA MIYA ANATOMIYASI - Toʻraqulova Mashxura, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy  maqola  markaziy  asab  tizimining  muhim  tarkibiy  qismi  bo'lgan orqa miyaning (medulla spinalis) kompleks anatomiyasini har tomonlama tahlil qiladi. Maqolada  orqa  miyaning  umumiy  tuzilishi,  uning  umurtqa  pog'onasi  ichidagi joylashuvi,  tashqi  morfologiyasi,  jumladan  bo'yin  va  bel  qalinlashuvlari,  konik medullaris va kauda ekvina kabi maxsus tuzilmalari atroflicha o'rganiladi.