MOLIYAVIY RISKLARNI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI MAVZUSI BO‘YICHA - CHORSHANBIYEVA MOHINUR O‘KTAMOVNA, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  moliyaviy  risklarni  boshqarishning  zamonaviy  usullari  va amaliy tatbiqlari tahlil qilingan. Moliyaviy risklar korxona faoliyatining ajralmas qismi bo‘lib, ularning samarali boshqaruvi moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va iqtisodiy xavflarni  kamaytirish  uchun  muhimdir.  Maqolada  risklarni  aniqlash,  baholash  va monitoring  qilish  jarayonlari,  shuningdek,  diversifikatsiya,  hedjing,  sug‘urta  va moliyaviy  instrumentlardan  foydalanish  kabi  zamonaviy  boshqaruv  metodlari yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  korxona  va  moliyaviy  institutlar  amaliyotida qo‘llanilayotgan  strategiyalar  tahlil  qilingan  va  ularning  samaradorligi  baholangan. Tadqiqot natijalari moliyaviy risklarni boshqarish tizimini takomillashtirish va qaror qabul qilish jarayonlarida qo‘llash uchun amaliy tavsiyalar beradi.